Veel actie bij eerste landelijke NL2025 impact sessie!

Donderdag 28 jan
Tijdens de eerste landelijke NL2025 impact sessie op dinsdag 26 januari hebben 140 aanjagers de KLASSEN Meetups, het cross-mentoring initiatief en de Daily Mile voor thuiswerkers versterkt. In totaal hebben we 120 concrete bijdragen geteld voor deze initiatieven. NL2025-aanjager en moderator Harm Edens stuurde in de sessie van één uur op concrete actie en resultaten.

Resultaat eerste landelijke NL2025 impact sessie

1. KLASSEN Meetups
Resultaat: 40 aanjagers hebben zich aangemeld voor KLASSEN Meetups
Aanvullende vraag: we zoeken nog steeds aanjagers in de provincies: Groningen, Friesland, Drenthe, Overijssel, Gelderland, Limburg en Zeeland. Heb je een organisatie die in deze provincies actief is, meld je dan vooral aan!

Ester Gould - maker van de serie KLASSEN van omroep Human - heeft gisteravond bevlogen en vol passie verteld over de strijd voor gelijke kansen in het onderwijs. De documentaire heeft de afgelopen weken al heel veel publiciteit verkregen en veroorzaakt veel discussie en verhoogt de urgentie van dit belangrijke onderwerp. Naast de serie vindt er een impactprogramma plaats. Hierover heeft Hasse van Nunen jullie van alles verteld. In elke provincie wordt een meet-up georganiseerd met relevante stakeholders om van elkaar te leren, best practices uit te wisselen en concrete afspraken te maken om kansengelijkheid in het onderwijs te vergroten. Concreet is de vraag of je als aanjager kunt helpen bij de meet-ups. Lees hier meer over het initiatief. In totaal hebben zich 40 aanjagers gemeld om deel te nemen aan de Meetups in het land en er voor te zorgen dat de resultaten van de Meetups ook echt vervolg krijgen! Een prachtig resultaat.

2. Cross-mentoring initiatief
Resultaat: 35 extra mentoren hebben zich aangemeld en 16 aanmeldingen tot activatie netwerk
Aanvullende vraag: Ken jij mensen die geschikt zijn om cross-mentor te worden? Stuur dan een mail naar info@nl2025.nl

Merel van Vroonhoven en Petra van Haren deelden de ervaringen van de waardevolle ontmoetingen die hebben plaatsgevonden tussen schooldirecteuren uit het primair onderwijs en leiders uit het bedrijfsleven en andere sectoren. Dit cross-mentoring programma is een initiatief van Algemene Vereniging Schoolleiders (AVS) en NL2025 om verbindingen te versterken tussen het onderwijs en andere sectoren om samen het onderwijs in Nederland nog beter te maken. In de pilot hebben 26 deelnemers kennis en ervaringen met elkaar uitgewisseld op het gebied van leiderschap, met elkaar een dag meegelopen en is er gewerkt aan het vraagstuk van het sluipende schoolleiders tekort. Daar kwamen gisteren spontaan 35 aanjagers bij! Hiermee kunnen we het initiatief heel goed opschalen! En dat is het doel. Lees hier meer over het initiatief.

3. Daily Mile voor thuiswerkers
Resultaat: 28 aanjagers hebben zich aangemeld.
Aanvullende vraag: Elke organisatie/gemeente/instantie is welkom bij de Daily Mile voor thuiswerkers. Ken jij organisaties die ook mee zouden willen doen? Deel dan de LinkedIn post van Erben Wennemars of Erik Scherder. Of stuur een mail naar info@nl2025.nl.

Als klap op de vuurpijl vertelden Erben Wennemars en Erik Scherder bevlogen over #DailyMile voor thuiswerkers: “Door corona zijn we met z’n allen nog minder in beweging dan anders. Dat geldt zeker voor de werknemers die de hele dag achter hun laptop zitten. Met The Daily Mile komen we achter ons bureau of onze keukentafel vandaan en houden we onszelf scherp. Van beweging worden we niet alleen fitter, lichamelijke actie bevordert ook het concentratievermogen en vermindert stress. De Daily Mile heeft gisteravond 28 aanjagers en organisaties in beweging gekregen. Mensen reageerden erg enthousiast in de chat. Ongetwijfeld ken je veel mensen in je netwerk die ook in beweging willen komen. Lees hier meer over het initiatief. Meldt ze dan vooral nog aan voor dit initiatief van JOGG en NL2025.

Mocht je de sessie hebben gemist, maar toch nog graag willen meedoen, dan kan dat uiteraard. Neem dan contact met ons op via info@nl2025.nl.

Meer Nieuws