Haagse impact sessie helpt 3 initiatieven.

Donderdag 28 jan
Op 25 januari hebben ruim 20 enthousiaste aanjagers zich kunnen verbinden aan 3 lokale Haagse initiatieven. Tijdens deze on-line Impact sessie zijn de hulpvragen de Schooldakrevolutie, Golden Sports en VCS gepitched, en werd opnieuw bewezen hoe krachtig het Pay Forward principe werkt. Elk initiatief werd concreet verder geholpen!

Anne Slabbekoorn van de Schooldakrevolutie; schooldakrevolutie.nl; zoekt hulp om voet aan de grond te krijgen in Den Haag. Het doel is om alle lege schooldaken in Nederland te voorzien van zonnepanelen (nog 6200 geschikte schooldaken te gaan) en kinderen bewust te maken van duurzame energie. Den Haag blijft vooralsnog achter en naast een (vrijwillige) regio-ambassadeur wordt gezocht naar betere ingangen op scholen en bij de gemeente. 6 aanjagers hebben tips gegeven, hun netwerk beschikbaar gesteld en steken zelf de handen uit de mouwen.

Leonie Everts Golden Sports: goldensports.nl; zoekt ook hulp om haar initiatief een beter verspreiding te geven in Den Haag. Stichting GoldenSports helpt ouderen te bewegen in hun omgeving. Op dit moment zijn er rond 40 licentienemers van GoldenSports in heel Nederland. Daarvan zijn er nog geen in de stad Den Haag. De hulpvraag om stichtingen of verenigingen te vinden in Den Haag die licentienemer kunnen worden is actief beantwoord met maar liefst 8 aanjagers die hebben toegezegd de verbindingen te maken zodat er een nieuw impuls gegeven kan worden aan de zoektocht van Leonie.

Sulo Ocak van VCS presenteerde zijn ambitieuse plan om het Buurthuis van de Toekomst te bouwen, https://www.denhaag.nl/nl/in-de-stad/stadsdelen/buurthuis-van-de-toekomst.htm; Sulo nam ons mee in de wereld van een 113-jarige iconische voetbalvereniging en zoekt experts die zijn club kunnen helpen om het nieuwe clubgebouw met status "buurthuis van de toekomst" te realiseren. 4 aanjagers hebben aangeboden te helpen en hun netwerk maar ook met hun ervaring in het realiseren van deze grote uitdaging.

Tijdens deze kort maar krachtige sessie werd weer duidelijk hoe graag iedereen wil helpen bij lokale initiatieven die onze eigen buurt en stad mooier maken. Wil jij als aanjager ook zo’n effectief pitch event in jouw stad neem contact op met Tim van den Enden of Arthur Simonetti, zij delen graag hun ervaring en support.

Meer Nieuws