Het Groeicollege: een nieuw initiatief van nlgroeit

Donderdag 11 mrt, 2021
Acht online-colleges die doelgericht kijken naar groeistrategieën en -kansen: dat is het Groeicollege, een prachtig nieuw initiatief van nlgroeit.

De aanleiding voor het idee was heel logisch: initiatiefnemer en aanjager Kees de Jong bedacht opeens dat vele beroepsgroepen verplicht hun kennis op peil moeten houden, maar dat ondernemers steeds maar zelf het wiel moeten uitvinden. “Eigenlijk doen ze maar wat. Er zit niet echt een systeem in, terwijl ook ondernemers life-long learning nodig hebben om relevant te blijven voor hun job.”

Het probleem is, zegt De Jong, dat de meeste ondernemers puur uit passie hun bedrijf zijn gestart. Ze hebben lef, weten veel van hun vak en hun branche. Maar als het bedrijf voor nieuwe uitdagingen staat, moeten ze vaak het antwoord schuldig blijven. “Groeit het bedrijf verder, dan heb je ook de skills te ontwikkelen die toegeschreven worden aan het ondernemerschap. Ik zie nog te veel ondernemers die onvoldoende beseffen wat hun echte rol is binnen hun bedrijf. Zeker als het moment komt dat je als ondernemer personeel moet aannemen en taken uit handen gaat geven. Veel ondernemers hebben dan de neiging om steeds harder te gaan werken.”

Daarom ontwikkelde nlgroeit met De Ondernemer Academy en het Erasmus Centre for Entrepreneurship het Groeicollege – speciaal voor ondernemers met groeiambities. In acht colleges leren zij de groeistrategieën van onder meer Coolblue en Takeaway toe te passen op hun eigen onderneming. Meteen aan de slag dus!

Een mooi artikel over het Groeicollege
Meer over het Groeicollege

Meer Nieuws