Gevraagd: extra impact in Utrecht

Donderdag 1 jul, 2021
Op 29 juni vond online de impactsessie voor de regio Utrecht plaats. Voor de drie initiatieven die hun verhaal kwamen vertellen, meldden zich al diverse aanjagers. Maar er is extra impact gevraagd!

Bijvoorbeeld voor de stichting Leren voor de Toekomst, die al jaren actief is met persoonlijke huiswerkbegeleiding tegen een lage vergoeding. Deze zomer organiseren ze hét zomerprogramma van Utrecht, waarin een zomerschool centraal staat. Voor de culturele invulling van dit zomerfestijn zoekt de stichting ideeën en contacten. Te denken valt aan een museum of theaterbezoek, of een creatieve workshop met kunstenaars. Daarnaast wil Leren voor de Toekomst de kinderen overdag gezonde voeding aanbieden. Daarvoor zoeken ze hulp bij het aanbod van de voeding maar ook bij het fysiek samenstellen en uitdelen ervan. En tot slot zoekt de stichting naar een wow-moment waar de week extra bijzonder van wordt. Denk aan een ‘celebrity’-ontmoeting, een speciale bestemming voor een bezoek of iets anders waar de jeugd nog lang over zal napraten.

Meer weten over Leren voor de Toekomst?

Kikid zoekt intussen scholen en bedrijven die de jongerenexperts van de stichting willen helpen. Deze experts – zelf nog jong, tussen de 18 en 24 jaar – gaan via educatieve theatervoorstellingen, trainingen en digitale lesmaterialen in gesprek met leerlingen over thema's waar ze tijdens hun opgroeien mee te maken krijgen. Denk aan relaties en seksualiteit, social media en (cyber)pesten, geld en schulden, alcohol, zelfbeeld en groepsdruk. Nieuwe contacten en ingangen zijn daarvoor altijd welkom!

Meer weten over Kikid?

En Young Ambition zoekt aanjagers die willen helpen om kwetsbare jongeren te helpen met hun studie- en beroepsoriëntatie. Young Ambition doet dit samen met bedrijven die gemotiveerd zijn om deze jongeren te helpen, te begeleiden en werkervaring te bieden. Als concrete hulpvraag is Young Ambition op zoek naar branche-, marketing- en businessexperts die willen meehelpen om het aanbod voor de doelgroep scherper te krijgen. Met andere woorden, in welke branche en met welke propositie maakt Young Ambition de grootste kans op succes? Dat kan via individueel advies (bijvoorbeeld door een uurtje te sparren) of bij voldoende aanmeldingen via een gezamenlijke brainstorm van één à twee uur.

Meer weten over Young Ambition?

Je kunt je antwoord op een van deze concrete hulpvragen natuurlijk altijd aanbieden via info@nl2025.nl.

Meer Nieuws