Topstart voor ambitieuze regio Zwolle

Donderdag 15 jul, 2021
Van Zwolle de vierde economische topregio van Nederland maken - met die ambitie kwamen op 7 juli 25 ondernemers uit de regio bij elkaar om daarvoor de eerste concrete plannen te smeden.

Drie regionale ondernemers namen samen met NL2025 het initiatief voor deze vliegende start. Groei begint immers in de regio en daarvoor wil NL2025 in de haarvaten van de samenleving zitten.

Op de unieke eventlocatie BREiNN startte de dag met een inspirerend plenair programma met Kees de Jong van nlgroeit als dagvoorzitter. Als eerste kwamen de regionale ondernemers en initiatiefnemers Jasper Vrieling (Vrieling Adviesgroep), René Breman (Bréman Installatiegroep) en Arjan Jansen (Regionaal Techniek Centrum) aan het woord met hun visie op het doel van de bijeenkomst: het opbouwen van een sterk ecosysteem van groeiondernemers. Op die manier kunnen innovatieve ondernemers hun kennis, ervaring, uitdagingen en oplossingen uitwisselen en daarmee elkaars groeiambities versterken. Het uiteindelijke doel: de vierde economische topregio van Nederland worden.

Voorzitter van de regio Zwolle en burgemeester Peter Snijders haakte in op die ambitie met een inspirerende speech over de toekomst van Zwolle als economische groeiregio. Frans van Houten, NL2025-aanjager en CEO van Koninklijke Philips NV, vertelde vervolgens hoe belangrijk economische topregio's voor Nederland zijn - daarbij verwijzend naar het succes van Brainport Eindhoven. Ook legde hij uit hoe NL2025 wil bijdragen aan het versterken van economische regio’s.

Daarna ging het programma in op de verschillende groeifases die een groeiondernemer doormaakt. Professor dr. Justin Jansen gaf op dat vlak een kort college over de stand van het MKB in Nederland en de impact op de economie. Zijn kernvraag: wat maakt sommige ondernemers zo succesvol en andere niet? Vervolgens konden de ondernemers in een College Tour-achtige setting vragen stellen aan zo'n groei-ondernemer: Michiel Muller, CEO van toponderneming Picnic. Welke groei-uitdagingen kwam hij tegen en hoe is hij daarmee omgegaan?

Na een heerlijke lunch gingen de ondernemers in rondetafelgesprekken onder leiding van moderatoren met elkaar in gesprek over hun groeiambities. Zo konden zij hun groeiambities en bijbehorende uitdagingen met elkaar delen en elkaar inspireren. Dat dat meteen tot nieuwe ideeën en oplossingen leidt, bleek tijdens de wrap-up waarmee de middag werd afgesloten.

De bijeenkomst was een mooie aftrap voor een nieuw gezelschap regionale ondernemers die samen de groeiambities van de regio willen realiseren. Wordt vervolgd!

Meer Nieuws