Resultaten enquête Namens Nederland

Vrijdag 16 okt, 2015

Hoe moet Nederland er over 10 jaar uit zien? Wat vinden we belangrijk: onderwijs, zorg of toch veiligheid? Meer dan honderdduizend Nederlands hebben zich over deze vraag uitgesproken tijdens het onderzoek van Namens Nederland. Tussen juli en oktober 2014 namen zij deel aan deze grootschalige online enquête over de toekomst van Nederland. Wat blijkt? Nederlanders hebben een sterke ambitie om Nederland te verbeteren.

Nederlanders willen de kwaliteit van onderwijs, veiligheid, de kwaliteit van de gezondheidszorg, de kwaliteit van de leefomgeving en de koopkracht verbeteren. Uniek aan Namens Nederland is het inzicht dat Nederlanders er ook daadwerkelijk iets voor over hebben om die ambities te realiseren: gemiddeld is de Nederlander bereid hiervoor 2,5 uur per week langer te werken.

Zorgen over het geluk van de volgende generatie Deze hoge ambitie past bij het feit dat er volgens de Nederlanders ruimte is voor verbetering. Op dit moment is 42% van de Nederlanders gelukkig met het huidige Nederland, echter slechts 32% denkt dat de volgende generatie gelukkig zal zijn met Nederland. Met andere woorden: de Nederlander maakt zich zorgen over het geluk van de volgende generatie.

NL2025
De betrokkenen van NL2025 hebben zich ingezet om de enquête van Namens Nederland onder zoveel mogelijk Nederlanders te verspreiden. De uitkomsten van het onderzoek over de toekomst van Nederland hebben aan de basis gestaan van de keuzes voor de drie thema’s van NL2025: excellent onderwijs, duurzame groei en vitale samenleving.

Kijk voor alle resultaten op Namens Nederland.

Meer Nieuws