JOGG-NLvitaal Overijssel richt zich op jongerenparticipatie in de buurt

Woensdag 17 nov, 2021
Op dinsdag 23 november steken professionals in Overijssel online de koppen bij elkaar om zich te richten op meer jongerenparticipatie in de buurt. Op deze NLvitaal-bijeenkomst staat de succesvolle praktijk centraal. Die moet als inspiratie fungeren voor iedereen in de provincie Overijssel die staat voor de maatschappelijke opdracht om kinderen gezond te laten opgroeien.

Onder begeleiding van Leila Prnjavorac delen diverse betrokkenen van 16.00 tot 17.30 uur hun good practices, om vervolgens deze mooie projecten uit de buurt in deelsessies verder uit te diepen. Daarbij komen kinderen, jongeren, bestuurders en beleidsmakers aan het woord.

Team Actief Dedemsvaart uit gemeente Hardenberg vertelt meer over het bereiken van jongeren. Sinds oktober 2020 is er in Dedemsvaart een enthousiast team van jongeren bezig met het bedenken en uitvoeren van creatieve en sportieve activiteiten voor de jeugd tussen 12 en 18 jaar.

Daarnaast delen we samen met vertegenwoordigers van de NJR (Nederlandse Jongeren Raad) we tips en tricks over de manieren waarop je jongeren echt betrekt.

Het Noaberteam, dat door FC Noaber is opgezet, bestaat alleen uit jongeren. Samen geven ze invulling aan Maatschappelijke Diensttijd (MDT). Bij FC Noaber volgen jongeren een MDT bij een vereniging, een welzijnsinstelling, een zorginstelling, basisschool of een andere organisatie.

Direct aanmelden en opgeven van een voorkeur voor een deelsessie kan via het inschrijfformulier.

Meer Nieuws