Duizenden jongeren vieren hun impact tijdens Young Impact Day

Dinsdag 7 jun, 2022
Duizenden jongeren hebben op 2 juni hun impact gevierd tijdens Young Impact Day in de Maassilo te Rotterdam. Alle aanwezige jongeren hadden een kaartje verdiend door zich het afgelopen jaar actief in te zetten voor de samenleving.

Tijdens het jaarlijkse evenement zijn bijzondere initiatieven in de spotlight gezet en traden bekende artiesten op, zoals Flemming, Kris Kross Amsterdam en Josylvio. Young Impact Day is in het leven geroepen door Young Impact, een van de initiatieven die NL2025 van harte ondersteunt.

Inspirerende verhalen
Alle jongeren die met Young Impact in actie zijn gekomen, zijn uitgenodigd voor het jaarlijkse evenement om samen hun impact te vieren. Zij hebben bijvoorbeeld kaartjes geschreven voor mensen die eenzaam zijn of een dagje uit georganiseerd voor leeftijdsgenoten met een beperking. Tijdens het evenement verschenen bekende artiesten en sprekers op het podium. Zo sprak rapper Josylvio de jongeren toe over geloven in jezelf en het najagen van dromen.

De line-up bestond daarnaast uit Kris Kross Amsterdam, Zoë Livay, Sigourney K. en Jasper Demollin. Flemming sloot de show af met een verrassingsoptreden en de presentatie van de show was in handen van YouTubers Marije Zuurveld en Kalvijn. De aanwezige jongeren genoten volop en keerden geïnspireerd huiswaarts.

Impact door het hele land
Young Impact reist het hele jaar langs scholen en organisaties om jongeren te stimuleren hun talenten in te zetten voor een ander. Daarnaast worden het hele jaar door landelijke campagnes georganiseerd zoals recent de succesvolle #BedvoorBed-actie waarbij jongeren geld ophaalden voor Oekraïense vluchtelingen.

Young Impact organiseerde gisteren voor het zesde jaar op rij een evenement voor jongeren die zich inzetten voor de maatschappij. In het laatste jaar voor de coronapandemie vond het evenement plaats in Rotterdam Ahoy voor bijna tienduizend aanwezigen. Dit jaar konden er drieduizend jongeren aanwezig zijn bij het evenement. Wendy Kakebeeke, directeur Young Impact: “Wij zijn superblij dat het evenement weer op grotere schaal kon plaatsvinden. Deze jongeren hebben een fantastische avond gehad. Hopelijk kunnen we het volgend jaar nóg groter vieren!”

Young Impact Award later dit jaar uitgereikt
De afgelopen jaren is de uitreiking van de Young Impact Award steeds onderdeel geweest van Young Impact Day. Wegens het grote succes van de uitreiking en de boost die dit de initiatieven van jongeren geeft, heeft de organisatie nu besloten een apart evenement te organiseren. Daarom worden nu in november voor de zesde keer de Young Impact Awards uitgereikt aan jonge rolmodellen die tot het uiterste gaan om een positieve impact te maken. De genomineerden (12-24 jaar) staan symbool voor een jonge generatie die laat zien hoe het anders kan.

In totaal worden vijftien initiatieven genomineerd in vijf verschillende categorieën: Gezondheid, Maatschappij, Gelijke Kansen, Diversiteit en Klimaat. Het winnen van een award geeft een enorme boost aan de maatschappelijke initiatieven van jongeren. Zo won Teun Toebes (22) in 2019 een Young Impact Award voor zijn inzet voor mensen met dementie. Daarna won hij nog vele andere prijzen, mocht hij op de koffie bij Mark Rutte en groeide hij uit tot een boegbeeld binnen de zorgsector.

Foto: Laura Siliquini

Meer Nieuws