ICA Young Professional of the Year Award uitgereikt!

Woensdag 6 jul, 2022
De Young Professional of the Year (YPY) Award wordt jaarlijks georganiseerd door onze partner Inter Company Association (ICA). Op 28 juni jl. vond de uitreiking van de Young Professional of the Year Award plaats bij APG Financial op EDGE Amsterdam West.

Elf teams van young professionals streden de afgelopen maanden om de titel YPY met de casus ‘the road to net zero’. Deze casus draagt mooi bij aan de NL2025-pijler ‘duurzaam leven’.

De teams waren al een langere tijd aan de slag met de casus. Op 18 mei jl. vond een inspiratiesessie voor de teams plaats, waar onze aanjager Loek Dalmeijer de teams motiveerde met zijn 15 jaar aan ervaring op het gebied van duurzaamheidstransities. Naast Loek Dalmeijer nam onze aanjager Seada van den Herik (voor het tweede jaar op rij) plaats in de jury van de finale.

De teams presenteerden hun duurzame aanpak door een zelfgemaakt filmpje en een mondelinge toelichting. Kenmerkend aan de ideeën van de young professionals is schoonheid door middel van eenvoud. Sommige teams maakten eerste stappen, andere teams hadden grote ambities en keken naar de gehele keten. Alle teams hadden de interne stakeholders goed betrokken en de directies/het bestuur goed meegenomen in de aanpak.

De filmpjes waren creatief en zorgden voor een aangename dynamiek. Zo speelde in één filmpje de twaalfjarige Jami, volledig suited up, de hoofdrol als duurzaamheidsstrijder in een advocatenkantoor. Jami legde in het filmpje haarfijn uit hoe het deelnemende team de status quo van duurzaamheid binnen het kantoor in kaart heeft gebracht, welke stappen er op korte termijn worden gezet en hoe de inrichting van een sustainability committee de agendering van duurzaamheid op langere termijn binnen het kantoor garandeert.

De grote winnaar van de YPY Award 2022 werd het team van Niek Prins, Shubham Soni, Maria Oskina, Marson Jesus, Jeyla Jabrail en Jeska de Ruiter. Zij presenteerden een innovatieve oplossing waarmee het mogelijk is om duurzaamheid van projecten te meten. Zo wordt in kaart gebracht en gevisualiseerd hoe de omzet van een bedrijf op duurzaamheid scoort, in de voor ieder bekende groen/geel/rood-statistieken. Deze tool geeft inzichten die ook andere bedrijven kunnen helpen op weg naar net zero.

We kijken terug op een fantastische YPY Award-finale. De diversiteit aan bedrijven en oplossingen heeft naast veel inspiratie op het verduurzamen van bedrijfsvoeringen tot veel bruikbare inzichten gezorgd. Veel complimenten aan de deelnemende teams.

Meer Nieuws