Laat zien in wat voor wereld jij wilt leven

Maandag 20 mrt, 2017
Young Impact verbindt jongeren door 'pay it forward'-principe

Wie is begonnen?

Nadat Patrick Anthonissen, mede-oprichter van NLvoorelkaar, zijn initiatief ‘Young Impact’ had gepresenteerd tijdens de NL2025-bijeenkomst van 8 september 2016 in Utrecht heeft het een enorme groei doorgemaakt.

Wat is het?

Young Impact, naar het voorbeeld van het succesvolle We Day, is een beweging die jongeren in Nederland gaat verbinden op basis van het ‘pay-it-forward’-principe. Young Impact biedt jongeren de kans om het beste uit zichzelf naar boven te halen en daarmee hun wereld te veranderen. Als zij zich inzetten voor een ander, dan kunnen ze een kaartje verdienen voor een fantastisch evenement dat op 30 mei 2017 zal gaan plaatsvinden in de Ziggo Dome met 10.000 jongeren. Een kaartje voor dit evenement is dus niet te koop, maar alleen te verdienen.

Wat heeft NL2025 betekend?

Patrick Anthonissen: “Zonder die pitch bij de NL2025-bijeenkomst in september 2016 was het een moeilijk verhaal geworden om een dergelijk groot evenement in de Ziggo Dome te organiseren. Het netwerk van NL2025 heeft enorm veel impact, dat moet je niet onderschatten. Als je zelf onderdeel van dat netwerk bent, denk je misschien ‘je kunt toch gewoon iedereen een berichtje sturen, je doet even dit of even dat’, maar de mensen in het netwerk zijn niet voor iedereen direct bereikbaar. Er zijn nu eenmaal een aantal mensen die een sleutelrol vervullen in de Nederlandse samenleving – als je daar via NL2025 toegang tot krijgt, dan kan dat een initiatief helemaal maken.” In samenwerking met de Maatschappelijke Alliantie en Prinses Laurentien van Oranje organiseerde NL2025 op vrijdag 16 december 2016 een bijzondere bijeenkomst voor Young Impact om de eerste officiële partnerships te bekrachtigen en potentiële partners te enthousiasmeren. De bijeenkomst was erg succesvol en er is veel enthousiasme vanuit zowel jongeren, bedrijven, fondsen en overheid om samen van Young Impact een groot succes te maken.

Hoe kunnen we dit laten groeien?

Voel jij ook dat je een verschil kunt maken, maar weet je niet goed waar te beginnen? De eerste partners hebben hun commitment gegeven, maar er is nog hulp nodig op het gebied van sponsoring van een Young Impact Award of het aandragen van ambassadeurs die voor de jongeren aansprekend zijn. Sluit je dan aan bij Young Impact via www.nl2025.nl/youngimpact: grijp deze kans om te laten zien in wat voor wereld jij wilt leven!

Meer Nieuws