Samen voor een gezonde jeugd in regio Gooi en Vechtstreken

Vrijdag 10 nov, 2017
Regionale bijeenkomst NL Vitaal in Hilversum

Aansluitend op de landelijke bijeenkomst NL Vitaal ‘Samen voor een gezonde jeugd’ op 11 februari 2017 vinden regionale bijeenkomsten plaats in diverse gemeenten. Deze worden georganiseerd door Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG) in samenwerking met wethouders van de betreffende gastgemeente en NL2025.

Op dinsdag 7 november, tijdens de regionale bijeenkomst van NL Vitaal in Hilversum, kwamen meer dan 90 professionals – waaronder wethouders, directeuren van bedrijven, scholen, maatschappelijke organisaties en zorgspecialisten – samen om toe te werken naar een gezonde generatie.

Onder leiding van dagvoorzitter Gijs Weenink en wethouder van de gemeente Huizen Marianne Verhage werd de bijeenkomst geopend. Tijdens een vraaggesprek deelden Arianne Westhuis (programmaleider Gezonde School), Hans van Kampen (supermarktmanager Albert Heijn Kerkelanden) en Marjon Bachra (directeur JOGG) voorbeelden over hoe zij bijdragen aan een gezonde leefomgeving.

Johan Wakkie en Erben Wennemars inspireerden de aanwezigen om werk te maken van een gezonde leefstijl bij jongeren en gewoon te beginnen. Met het voorbeeld van The Daily Mile, waarbij schoolkinderen elke dag een kwartiertje buiten rennen, gaf Erben aan hoe simpel en goedkoop dat kan zijn.

Tijdens de tafelgesprekken werden meer voorbeelden gedeeld om samen te komen tot concrete afspraken. Tot slot werd gevierd dat Hilversum, Gooise Meren en Eemnes als JOGG-gemeenten zijn toegetreden.

“We hebben nu zes regionale bijeenkomsten in de planning”, aldus Marjon Bachra. “Door deze bijeenkomsten zorgen we ervoor dat we samen met alle betrokken partijen – wethouders, directeuren publieke gezondheid, sportverenigingen en sportbedrijven, en het bedrijfsleven – een integrale aanpak gaan realiseren om de leefomgeving van onze kinderen stukje bij beetje gezonder te maken.”

Meer informatie over NL Vitaal en bijeenkomsten in andere regio’s kun je hier vinden.

Foto: Niek Stam

Meer Nieuws