Lokaal maakt NL2025 het verschil

Vrijdag 25 mei, 2018
De beweging breidt uit naar steden

De beweging is in volle gang om NL2025 regionaal te versterken. Door een meer regionale aanpak kunnen we dieper doordringen in de haarvaten van de Nederlandse samenleving en nog meer mensen bereiken. Met de waardevolle inzichten die we hebben verkregen uit de landelijke bijeenkomst in maart 2017 zijn we aan de slag gegaan om de vertaling te maken van landelijk naar regionaal en lokaal.

Een uitrol van het landelijke NL2025-platform naar steden blijkt een effectieve manier om het gedachtegoed en de principes van NL2025 te verspreiden en meer mensen te verbinden. Maar ook via de thema’s en de platformen zoals nlgroeit en NL Vitaal organiseren we meer regionale bijeenkomsten om mensen te verbinden. Wij geloven dat de kracht van NL2025 ook lokaal en regionaal het verschil kan maken.

Om dit te realiseren zijn we bezig met het creëren van NL2025-steden. Met de uitrol in de steden vergroten, verbinden en versterken we het lokale netwerk. We brengen landelijke initiatieven naar de steden en we selecteren lokale initiatieven om verder op te schalen, ook naar andere NL2025-steden. We zijn reeds actief in Breda, Utrecht, Rotterdam en Haarlem – in de loop van 2018 zullen meer steden volgen.

Hoe kunnen we NL2025 in de steden laten groeien? Wil jij je verbinden en een bijdrage leveren aan NL2025 Breda, Utrecht, Rotterdam, Den Haag of Haarlem, neem dan contact met ons op. Zie je mogelijkheden om in jouw stad aan de slag te gaan, dan horen wij dat ook graag! Neem contact op via info@nl2025.nl.

Lees meer over de initiatieven die NL2025 ondersteunt in de nieuwe NL2025-krant.

Rotterdam
“We zijn in Rotterdam gestart vanuit actie. Rotterdam wordt namelijk de eerste Young Impact stad van Nederland. Vanuit het initiatief van Young Impact hebben we een werkgroep verzameld bestaande uit diverse partijen in Rotterdam om samen Young Impact op te schalen. Op 6 juni 2018 vieren we de Young Impact Celebration in Ahoy Rotterdam. Dit belooft wederom een grootse bijeenkomst te worden. Met de kracht van NL2025 Rotterdam worden meer scholen geactiveerd en een grotere doelgroep bereikt, met name in Rotterdam Zuid.”
Steven van Eijck, aanjager NL2025 Rotterdam

Utrecht
“Eind 2017 heeft er een zeer geslaagde aftrap plaatsgevonden met een groep van 25 mensen voor NL2025 in Utrecht. Fantastisch om te zien dat mensen direct iets willen doen. In januari en februari kwam er opvolging en zijn we met een sterke en diverse groep Utrechters aan de slag gegaan om te bepalen welke initiatieven we kunnen helpen opschalen in Utrecht. De komende maanden zullen er activiteiten zijn rond initiatieven zoals nlgroeit, NL Vitaal en Young Impact.”
Vincent Moolenaar, aanjager NL2025 Utrecht

Breda
“Breda was in 2017 de eerste NL2025-stad. NL2025 Breda bestaat uit een enthousiaste en diverse groep personen die zich inzetten voor zowel lokale als landelijke initiatieven. NL2025 Breda heeft een nlgroeit-evenement naar Breda gehaald, is gestart met ‘Bredanaar helpt Bredanaar’ samen met Steungezin.nl (een lokale variant van ‘Amsterdammer helpt Amsterdammer’) en helpt o.a. bij een initiatief van Brood en Rozen: een bewustzijnsprogramma voor bijstandsvrouwen. Er is enorm veel energie om ook in 2018 de kracht van NL2025 nog veel meer te gaan benutten in Breda.”
Justin Goetzee, aanjager NL2025 Breda

Haarlem “Wij hebben in Haarlem een sterke groep gevormd van bevlogen mensen die graag bijdragen aan excellent onderwijs, duurzame groei en een vitale samenleving in Haarlem. De eerste bijeenkomst voor de grote groep aanjagers was in april. Haarlem is klaar voor de volgende stap en om concreet aan de slag te gaan!”
Lodewijk de Waal, aanjager NL2025 Haarlem

Meer Nieuws