Haags pitchevent zet drie concrete hulpvragen neer

Donderdag 25 mrt, 2021
Op het pitchevent van 24 maart in Den Haag hebben drie initiatieven zichzelf in het zonnetje gezet: Kikid, NL Cares en Scholierentop Den Haag. Alle drie kwamen ze met concrete hulpvragen aan de aanjagers van NL2025.

Pitch 1: Kikid
Mark Miedema van Kikid zoekt scholen, organisaties en bedrijven die met Kikid willen samenwerken in Den Haag. Wat doet Kikid? Via educatieve theatervoorstellingen, trainingen en digitale lesmaterialen gaan de jongerenexperts van Kikid in gesprek met leerlingen over de thema's waarmee ze in hun jeugd te maken krijgen. Denk daarbij aan relaties en seksualiteit, social media en (cyber)pesten, geld en schulden, alcohol, zelfbeeld en groepsdruk.

De jongerenexperts van Kikid zijn zelf ook nog jong, tussen de 18 en 24 jaar, en kunnen zich zo goed inleven in de wereld van leerlingen. Met deze aanpak maakt Kikid leerlingen bewust van de keuzes die ze maken en de invloed die ze zelf hebben om gelukkig en succesvol te worden.

De video bekijken

Pitch 2: NL Cares
Jeroen Koks van NL Cares zoekt marketing- en communicatie-experts die enthousiast willen meedenken over de marketing rondom diverse maatschappelijke events in Den Haag, zoals de Warme Winter Weken en de Nacht van de Vrijwilliger. De missie van NL Cares is mensen en organisaties in staat te stellen om sociale uitdagingen aan te pakken.

Het ‘Caring’-systeem van NL Cares bestaat uit drie delen: een online-vrijwilligersplatform, social events en gerichte impactprogramma’s die de maatschappelijke missie van bedrijven tot leven brengt. Zo inspireert NL Cares vrijwilligers om hun tijd, vaardigheden en middelen effectief in te zetten. De sociale events dagen de Haagse gemeenschap uit om een bijdrage aan de samenleving te geven en bieden tegelijkertijd hulp en verlichting aan diverse groepen kwetsbare stadsgenoten.

Meer weten?
De video bekijken

Pitch 3: Scholierentop Den Haag
Aanjager Umar Mirza, betrokken bij de Scholierentop Den Haag, zoekt scholen die leerlingen willen afvaardigen naar de Scholierentop, maar ook Haagse bedrijven of organisaties die samen met de scholieren een maatschappelijk vraagstuk willen ‘oplossen’. Aanjagers kunnen hun hulp inzetten door scholen over te halen om mee te doen.

De Scholierentop is een initiatief van de School of Shapers en heeft de bedoeling om scholieren aan elkaar te verbinden, hun betrokkenheid bij elkaar en hun stad te vergroten en hen te laten zien dat zij op jonge leeftijd al impact kunnen maken. De top vindt in oktober plaats: dan komen 150 Haagse scholieren uit de voorlaatste jaren van de middelbare school bij elkaar om positieve veranderingen in de stad teweeg te brengen.

Meer weten?

Hulp aanbieden?
Je kunt alle drie initiatieven je hulp aanbieden door te mailen naar info@nl2025.nl.

Meer Nieuws