Effectieve Online matchmaking helpt het Haags Verhaal, De Haagse Scholen en FutureNL.

Donderdag 1 okt, 2020
Een mooi resultaat! Op 29 september hebben ruim 20 aanjagers zich kunnen verbinden aan 2 lokale Haagse initiatieven en één landelijk initiatief. Tijdens een korte en krachtige online sessie zijn de hulpvragen van 3 initiatieven gepitched, en hebben gepassioneerde aanjagers hun expertise en netwerk ingezet om te helpen. De hulpvragen kwamen van het Haags Verhaal, het Bestuur van De Haagse Scholen en FutureNL. Lees meer over de matches op de website.

Astrid Feiter presenteerde het Haags verhaal, waarbij ze liet zien hoe zij nieuwe verbindingen in de stad legt door werelden samen te brengen die elkaar anders nooit zouden ontmoeten. Dat gebeurt door verhalenavonden en een fotoproject. Haar hulpvraag richt zich op het verder professionaliseren van hun initiatief. Waarop 6 aanjagers hebben toegezegd te helpen, waaronder het leveren van een projectleider.

Cobi van Beek, Lid College van Bestuur van De Haagse Scholen zocht hulp in de vorm van het samenstellen van een denktank met anders denkenden, die van buitenaf kijken, creatief zijn, met weinig geld veel kunnen doen. Deze denktank moet meehelpen om kansgelijkheid belangrijker te maken bij alle stakeholders van het Haags openbaar onderwijs. Tijdens deze bijeenkomst hebben 7 aanjagers hun hulp toegezegd en kan Cobi haar denktank starten.

De derde pitch was van Ronilla Snellen van FutureNL. Voor hun nieuwe project Dag Vijf, worden enthousiaste gastdocenten (uit het bedrijfsleven) gezocht. Naast een aantal concrete toezeggingen zijn er ook nieuwe suggesties gedaan om gastdocenten uit andere doelgroepen te werven, en zijn er nieuwe connecties gelegd waardoor vraag en aanbod beter op elkaar afgestemd kunnen worden.

De drie initiatieven waren uiterst tevreden met de aangeboden hulp en zoals Cobi het mooi verwoorde: “it takes a village to raise a child” en vanavond waren de Haagse aanjagers van Nl2025 die “village”.

Meer Nieuws