Stichting leerKRACHT en Young Impact dragen bij aan Nationaal Programma Onderwijs

Woensdag 26 mei, 2021
NL2025 maakt zich al jaren sterk voor nog beter onderwijs in ons land. Twee initiatieven van NL2025 zijn onder andere betrokken bij het Nationaal Programma Onderwijs, het NPO-verbeterprogramma.

Dit programma, met bewezen effectieve interventies, bevat onder meer aanwijzingen van Stichting leerKRACHT voor het creëren van een verbetercultuur, maar ook onderdelen van Young Impact die het prosociale gedrag van jongeren stimuleren.

Jaap Versfelt van Stichting LeerKRACHT: “Er zijn drie belangrijke voordelen van een structurele verbetercultuur op scholen: meer leerwinst voor leerlingen, effectiever werken als team aan vertragingen en meer werkplezier met je team.”

Wil je meer weten over de argumenten achter deze drie voordelen, lees dan dit nuttige achtergrondartikel.

Wendy Kakebeeke van Young Impact: “In de interventies van Young Impact staat vooral het prikkelen en stimuleren van prosociaal gedrag van jongeren centraal. Met deze programma’s werken scholen aan onderdelen als sociaal-emotionele ontwikkeling, kansengelijkheid, autonomie, kennismaking & verbinding in de klas, en maatschappelijke betrokkenheid.”

Meer weten over de programma’s van Young Impact? Hier lees je er alles over!

Meer Nieuws