Volop actie in 2022

Donderdag 17 mrt, 2022
Met de eerste landelijke Online Impact Sessie van dit jaar heeft NL2025 de toon gezet voor de rest van het jaar. De vele aanjagers die van de partij waren, maakten volop duidelijk dat zij er ook in 2022 de schouders onder willen zetten.

In één uur tijd sloegen we weer veel spijkers met koppen, nu met het gloednieuwe NL2025 Impact Dashboard als basis voor alles wat NL2025 wil bereiken én heeft bereikt.

We gingen van start met een korte terugblik op onze campagne ‘Groeten uit 2025’. Die heeft meer dan 2 miljoen mensen in Nederland een mooi beeld gegeven van de manier waarop we ons land over drie jaar zien. En ook van wat daar nog voor nodig is!

Zeven initiatieven deden vervolgens uit de doeken hoe ze willen bijdragen aan een beter Nederland: Erben Wennemars vertelde vanaf het ijs in Noorwegen over The Daily Mile, de directeur van basisschool De Vlinder gaf verslag over haar revolutie met de Schooldakrevolutie. Daarna kwamen nlgroeit, Weved, JOGG, leerKRACHT, cross-mentoring programma en Stichting Steenbreek samen met de Natuur en Milieufederaties met mooie bijdragen. Pieter Duisenberg vertelde tot slot bevlogen over onderwijsambities voor Nederland en de landelijke acties die gaan volgen.

Verschillende initiatieven deelden vervolgens welke impact zij maken en hoe je als aanjager hieraan kunt bijdragen:

- Daily Mile: doe met je organisatie of school mee aan de Daily Mile - download hier de toolkit
- Schooldakrevolutie: help om alle schooldaken te voorzien van zonnepanelen
- nlgroeit: suggesties voor het verder versterken van het nlgroeit-team?
- JOGG: op 8 oktober houdt JOGG samen met NL2025 een landelijke NLVitaal-bijeenkomst. Meer informatie volgt!
- Stichting leerKRACHT: wil jij bijdragen als mentor of bijvoorbeeld voor bedrijfsbezoeken?
- Stichting Steenbreek: Ken je geslaagde groenblauwe bedrijventerreinen/projecten of wil je ambassadeur worden bij Stichting Steenbreek of Natuur & Milieufederaties?
- Cross-mentoring: doe mee als mentor bij het cross-mentoring-initiatief
- Co-Teach: word gastdocent bij en draag bij aan meer informatica in het onderwijs. We zijn bezig met een nieuwe onderwijstop. Meer informatie volgt snel!

Vele aanjagers lieten weten dat ze willen meehelpen aan bovenstaande initiatieven. Bedankt daarvoor!

Daarna volgden de break-outs, waarin de aanjagers stuk voor stuk opriepen tot actie en een sterke behoefte voelden om weer fysiek bij elkaar te komen. Daarbij kwamen vele nieuwe en verrassende ideeën voorbij. Elk goed idee kan bijdragen aan de versnelling van onze impact. Zodat we in 2025 de groeten kunnen doen uit een land dat echt mooier en beter is geworden, en nog fijner om in te wonen.

Meer Nieuws