Veel op het programma!

Woensdag 11 mei, 2022
NL2025 doet de komende weken weer van alles om de ambitie van een beter Nederland waar te maken. Veel daarvan gebeurt op allerlei mooie evenementen en activiteiten waar NL2025 present is. Hieronder hebben we een greep gedaan uit alles wat er op het programma staat.

18 mei: nlgroeit-event in Zwolle
Op woensdag 18 mei houdt nlgroeit samen met NL2025-regio Zwolle een bijeenkomst met groeiondernemers uit de regio. Deze ondernemers willen zich gezamenlijk inzetten voor de ambitie om de vierde economische topregio van Nederland te worden. NL2025 verbindt aanjagers met nlgroeit als ze ook (groei)ondernemer zijn in de regio Zwolle of een band hebben met de regio.
Meer weten over Regio Zwolle Groeit

18 mei: ICA-inspiratiesessie Young Professional of the Year Award
Elk jaar reikt de Inter Company Association (ICA) de Young Professional of the Year Award (YPYA) uit. NL2025 en ICA hebben hun samenwerking dit jaar geïntensiveerd, want het is belangrijk dat de jonge generatie meepraat, meebesluit en meedoet in de NL2025-beweging. We zijn er trots op dat we dit samen met ICA doen, nu er 48 young boards van bedrijven bij ICA zijn aangesloten. Dit jaar strijden 13 teams van Young Professionals voor de YPYA met als casus: the road to net zero. Een casus die volledig aansluit bij het gedachtegoed van NL2025, vooral bij onze pijler Vitaal & Duurzaam Leven. Met veel plezier kunnen wij melden dat NL2025-aanjager Loek Dalmeijer, de Sustainability Officer bij APG Groep N.V., op 18 mei de teams gaat inspireren en motiveren met zijn verhaal. Hij is immers verantwoordelijk voor de duurzame bedrijfsvoering van een bedrijf van circa 3200 medewerkers dat 600 miljard investeert en 5 miljoen pensioengerechtigden kent. De award wordt vervolgens uitgereikt op 28 juni. NL2025-aanjagers hebben een plek in de jury.
Meer weten over ICA Young Professionals

20-22 mei: NedMIxTopconferentie
In het weekend van 20-22 mei vindt in de Fokker Terminal in Den Haag topconferentie van Nederland Maakt Impact (NedMI) plaats. NL2025 heeft goede contacten met NedMI, want NedMI doet onderzoek naar maatschappelijke uitdagingen door eerst naar jonge toekomstdragers te luisteren. Vervolgens haken zij de politiek, het bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties en instituten daarbij aan. Ook maakt NedMI een koppeling met de SDG's (Sustainable Development Goals) van de VN. Deze topconferentie focust op Onze Aarde, Onze Gezondheid, Onze Educatie en Onze Samenleving. Deze thema's sluiten naadloos aan bij de NL2025-pijlers Excellent Onderwijs, Duurzame Groei en Vitaal & Duurzaam Leven. We zijn er dan ook enthousiast over dat we aanjagers kunnen verbinden aan NedMI en dat we op deze conferentie aanwezig mogen zijn.
Meer weten over de NedMIxTopconferentie
Aanmelden voor de NedMIxTopconferentie

24 mei: Ondernemen met impact
Op 24 mei vindt online een expertsessie plaats met het thema ‘Ondernemen met impact’. De organisatie is in handen van nlgroeit, in samenwerking met Centraal Beheer. We kijken ernaar uit om bij deze expertsessie aanwezig te zijn, want gastheer Ralph van Dam gaat in gesprek met Arko van Brakel en Willeke Borman-Raaijen over impactvol ondernemen. Deze sessie geeft concrete handvaten om los van de business impact te onderzoeken hoe je ook sociaal en maatschappelijk je impact kunt vergroten.
Inschrijven voor de online-expertsessie bij Centraal Beheer

2 juni: nlgroeit-jaarevent tijdens Business Boost Live
Op 2 juni vindt het exclusieve nlgroeit-jaarevent plaats in Ahoy Rotterdam, tijdens hét ondernemersevent van het jaar: Business Boost Live. Hier worden ook de top-250 groeibedrijven van 2022 bekendgemaakt. NL2025 kan niet wachten om hierbij aanwezig te zijn.
Meer over het jaarevent van nlgroeit

2 juni: Young Impact Day
Tijdens Young Impact Day laten we zien dat jongeren nu al het verschil maken. Daarom vieren we hun impact van het afgelopen jaar. Op 2 juni 2022 zetten we met elkaar van 15.00 tot 18.00 uur de Maassilo in Rotterdam op zijn kop met vette optredens en inspirerende sprekers. Samen met 3000 jongeren sluiten we daar dit impactvolle schooljaar af. Dit doen we onder andere met bekende artiesten als Kriss Kross Amsterdam en Josylvio. De show wordt gepresenteerd door Marije Zuurveld en Nesim el Ahmadi. Je kunt je kinderen meenemen (advies: vanaf 12 jaar).
Meer weten over de Young Impact Day
Aanmelden voor de Young Impact Day

22 juni: Doorbraak-event ‘Nieuwe verbindingen die de jeugd van Rotterdam gezonder maken!’
Sportsupport Rotterdam, JOGG en NL2025 organiseren een unieke dag om sport, zorg en onderwijs nog beter aan elkaar te verknopen. Zo kunnen we vanuit een vernieuwde en sterkere buurt de jeugd in Rotterdam nieuwe of extra zuurstof geven om makkelijker gezond te leven. Wij geloven dat we de jeugd in Rotterdam kunnen bewegen naar een gezondere leefstijl als we met de juiste mensen bestaande initiatieven innovatief met elkaar verbinden.

28 juni: finale ICA Young Professional of the Year Award
Aanjagers van NL2025 gaan jureren bij de uitreiking van de Young Professional of the Year Award, met als casus: the road to net zero. Hierover maken we snel meer bekend!

Foto Young Impact Day: Ben Houdijk

Meer Nieuws