Maak onze jongste generatie gezonder met NLvitaal

Dinsdag 20 sep, 2022
Op zaterdag 8 oktober staat een belangrijk evenement op het programma. NLvitaal gaat dan landelijk met een groot evenement waarop we samen gaan voor een gezonde Nederlandse jeugd. Ook aanjagers van NL2025 zijn van harte welkom om bij te dragen.

Grote namen maken hun opwachting op dit evenement waarin JOGG samen met NL2025 het voortouw neemt: de verantwoordelijke staatssecretaris Maarten van Ooijen, Soufiane Touzani (FC Straat), Onno Dwars (CEO Ballast Nedam Development), Erik Scherder (hoogleraar neuropsychologie), Chaimae Fadis (jong talent, Gelijke Kansen Alliantie) en natuurlijk Erben Wennemars. Wethouders, bestuurders van maatschappelijke organisaties leiders in het bedrijfsleven, de wetenschap, het onderwijs, de sport of de cultuur, betrokken jongeren: allemaal kunnen ze hun steentje bijdragen. In onderstaand filmpje legt Erben uit waarom het zo belangrijk is om mee te doen: gelijke kansen voor iedereen, want elk kind verdient een gezonde jeugd.

De uitnodiging van Erben

Na het algemene gedeelte is er tijd voor tafelsessies, waarin we dieper met elkaar in gesprek gaan over diverse thema’s. Er zijn twee tafelrondes, met daarin de keuze uit drie thema’s:

- Voeding: hoe zorgen we voor een gezond voedingsaanbod op alle plekken waar kinderen en jongeren vaak komen?
- Bewegen: hoe maken we bewegen mogelijk of makkelijker door de buurt, de school of de vrijetijdsomgeving anders in te richten?
- Zorg- en sociaal domein: hoe organiseren we passende ondersteuning en zorg voor kinderen met overgewicht of obesitas? En hoe creëren we daarvoor een sterke verbinding tussen het zorgdomein en het sociaal domein?

Het evenement vindt op 8 oktober plaats van 12.00 tot 17.00 uur. De locatie is de Werkspoorkathedraal, Tractieweg 41 in Utrecht.

Meld je hier aan!

Meer Nieuws