Gezond in Gelderland

Maandag 7 nov, 2022
Op donderdagmiddag 10 november in Ede – midden in de Foodvalley – gaan JOGG en NL2025 samen aan de slag voor een gezondere leef- en eetomgeving. Een omgeving waar je blij van wordt!

Om een gezonde generatie te realiseren, zijn een gezonde leefomgeving en de mogelijkheid gezonde keuzes te kunnen maken cruciaal. Daarvoor hebben we al veel mooie afspraken gemaakt in de verschillende (lokale) preventieakkoorden. Maar onze grootste uitdaging blijft toch hoe we het realiseren – van beleid naar praktijk.

In provincie Gelderland en de Regio Foodvalley zijn er al veel mooie en innovatieve pilots en good practices. Ons doel is om zo veel mogelijk partijen en mensen die nodig zijn voor een gezonde leefstijltransitie te inspireren en van elkaar te laten leren. Zo kunnen we een vliegende (door)start maken. Want een gezonde eet- en leefomgeving creëren we samen!

Deze middag komen we in actie om huidige en komende generaties gezond op te laten groeien. Marjon Bachra, directeur-bestuurder van JOGG, en gastsprekers zullen hun visie delen over een gezonde voedselomgeving en wat hiervoor nodig is. Dr. Maartje Poelman neemt ons mee vanuit haar werk in de gezonde voedselomgeving en deelt aanbevelingen en goede voorbeelden.

Nederlands eerste Food- en tevens JOGG-wethouder Leon Meijer uit Ede inspireert je deze middag over zijn visie op onder andere een gezonder voedingsaanbod.

Meer informatie en aanmelden kan via JOGG/nlvitaal.

Meer Nieuws