Meer mentoren gezocht voor cross-mentoring-programma

Maandag 17 jul, 2023
Het cross-mentoring-programma, een initiatief van de Algemene Vereniging Schoolleiders (AVS) en NL2025, heeft inmiddels meer dan 350 koppels samengebracht.

Ben jij of ken jij een leider in het bedrijfsleven die ook samen met een schooldirecteur wil optrekken als cross-mentor? Die openstaat voor wederzijdse coaching, wil sparren over (gedeelde) leiderschapsvraagstukken en samen uitdagingen op het vlak van organisatie en onderwijs wil aanpakken? Dan zijn we voor de Herfsteditie 2023 van Cross-mentoring op zoek naar jou! Het programma start in september, duurt vier maanden en bestaat uit een gezamenlijke start- en eindbijeenkomst en persoonlijke één-op-één-ontmoetingen in elkaars werkomgeving. De totale tijdsbesteding is ongeveer 18 uur.

Het cross-mentoring-programma is een initiatief waarin een koppel wordt gevormd tussen een basisschooldirecteur en een leider van een bedrijf. In vier maanden verken je samen elkaars werkveld met als doel om van elkaar te leren. Zo ontstaat er meer verbinding tussen het onderwijs en het bedrijfsleven. De tijdsbesteding is beperkt, de verbinding verrassend en verhelderend!

Een mooie impressie van de cross-mentors die je voor zijn gegaan

Programma
Het cross-mentoring-team maakt een match tussen een schooldirecteur en een leider uit een bedrijf of andere organisatie op basis van eigen leiderschapsvraagstukken en expertise, zo veel mogelijk op basis van de regio waar de leiders (het meest) werken. Het programma start in september, duurt vier maanden en bestaat uit een gezamenlijke start- en eindbijeenkomst en persoonlijke één-op-één-ontmoetingen in elkaars werkomgeving. De deelnemers lopen met elkaar mee en voeren coachingsgesprekken met elkaar. Tussen de rondes door worden er webinars aangeboden over thema's als leiderschap en strategie.

De rondes worden centraal in Nederland georganiseerd om duurzame impact van de persoonlijke ontmoeting en het ontstane netwerk te vergroten (kick-off online en afsluiting/ netwerkbijeenkomst op een bijzonder locatie). Er zijn twee startmomenten per jaar.

Ook na de afronding van het traject kun je ook nog met elkaar in contact blijven. Zo vond er op 22 juni nog een alumnibijeenkomst plaats bij de Hermitage Amsterdam.

Meld je aan
Wil jij optrekken als cross-mentor? Meld je aan! Aanmelden kan tot 1 augustus 2023.

Meer Nieuws