Lokale uitrol NL2025 in Breda

Maandag 20 mrt, 2017
NL2025 ondersteunt lokale en regionale activiteiten

Breda is de eerste stad in Nederland die een start maakte met een lokale uitrol van NL2025, op initiatief van een kerngroep bestaande uit Rob Schaerlaeckens, Peer Swinkels, Paul Depla, Carla Moonen, Justin Goetzee, Jeroen van Glabbeek, Cees Langeveld, Jacqueline Bastiaansen en Bas Alblas. Op 31 oktober 2016 vond in het Chassé Theater in Breda een bijeenkomst plaats van een energieke groep van ongeveer 50 mensen uit diverse geledingen van Breda en omstreken met als doel om hen te enthousiasmeren om op basis van het gedachtegoed en de principes van NL2025 lokaal aan de slag te gaan.

Tijdens een tweede bijeenkomst op 19 december 2016 werden al concrete plannen gemaakt om een aantal lokale varianten van bestaande initiatieven in Breda te steunen, zoals de Schooldakrevolutie en nlgroeit, of om een nieuw lokaal initiatief op te starten, zoals Bredanaar Helpt Bredanaar – naar het voorbeeld van Amsterdammer Helpt Amsterdammer – en Bijstandsvrouw date Topman.

Momenteel zijn we aan het verkennen of het ook mogelijk is om in Haarlem een lokale uitrol van NL2025 te laten plaatsvinden. Mocht je in jouw stad of regio ook een start willen maken om vanuit NL2025 lokale of regionale initiatieven te ondersteunen, neem dan contact met ons op via deze pagina.

Peer Swinkels: “Bij NL2025 gaat het om het in gang zetten van een beweging: het gaat om zorg voor je medemens en de gemeenschap. In een stad als Breda kun je het dan op lokaal niveau al snel over heel concrete dingen hebben – dat geeft veel energie.”

Meer Nieuws