Bijstandsvrouw date topman

Donderdag 23 mrt, 2017
Trainingsprogramma koppelt vrouwen in de bijstand aan topmannen

Op de foto: de acht vrouwen samen met Wim van de Donk (Commissaris van de Koning Noord Brabant), Ton van Abeelen (Regioleider Zuid, Deloitte), Jacques van den Broek (CEO, Randstad), Justin Goetzee (Algemeen Directeur, NAC), Hans Janssen (CFO, Mediq), Peer Swinkels (Chief Commercial Officer, Bavaria), Cees Vermeer (Gemeentesecretaris, Gemeente Breda), Gijs van Wermeskerken (KNO-Chirurg, Amphia)

Op Internationale Vrouwendag (8 maart) maakte – voor het tweede jaar op rij – een groepje geselecteerde vrouwen in een restaurant in Breda kennis met acht topmannen die ruim twee uur luisteren naar de noden, ambities en dromen van de vrouwen.

Wie is begonnen?

De date is een initiatief van Stichting Brood en Rozen, en is bedacht door docent en coach Nora Kasrioui. Haar doel is vrouwen krachtig en weerbaar te maken, vertelt ze. „We proberen vrouwen zelfbewustzijn en vertrouwen te geven, zodat ze sterker in het leven staan. We kunnen niets beloven, maar als een date een baan oplevert is het een vette bonus.”

Wat is het?

In het trainingsprogramma ‘Bijstandsvrouw date Topman’ worden vrouwen tijdens een blind date gekoppeld aan een ‘topman’ die hen op een of andere manier kan steunen door hun zelfvertrouwen te vergroten, hun netwerk te versterken, of hen te helpen zoeken naar een studie, stage of baan.

Aan de date gaat een ‘bewustzijnsprogramma’ van zes weken vooraf, met drie sessies per week waarin de vrouwen met elkaar praten, op hun karakter worden aangesproken en workshops krijgen van professionals: hoe voer je een gesprek, hoe presenteer je jezelf.

Wat heeft NL2025 betekend?

Het trainingsprogramma wordt ondersteund vanuit de projectgroep Vitale Samenleving van NL2025: een groot deel van de deelnemende topmannen maakt deel uit van het NL2025 netwerk.

Hoe kunnen we dit laten groeien?

Wil je ook helpen bij dit prachtige initiatief, neem dan contact op met de Stichting Brood en Rozen.

Lees ook: "Hoe kom je als bijstandsvrouw uit de zorgen? Date een topman"

Meer Nieuws