Ambitieuze groeiondernemers ontmoeten elkaar tijdens ‘Utrecht Groeit’

Vrijdag 5 okt, 2018
Grootste regionale nlgroeit-bijeenkomst tot nu toe in helpt ondernemers sneller te kunnen groeien

Op woensdag 3 oktober vond bij Dotslash in Utrecht het evenement ‘Utrecht Groeit’ plaats, georganiseerd door nlgroeit, NL2025 en de Utrechtse Ondernemers Academie. Het richt zich op groeiondernemers die leiding geven aan bedrijven in de regio Utrecht met een minimale omzet van EUR 1 miljoen en minimaal 5 medewerkers, om hen te helpen sneller te kunnen groeien.

De 120 aanwezige groeiondernemers kregen tijdens deze – tot nu toe grootste – regionale nlgroeit-bijeenkomst de gelegenheid om hun netwerk uit te breiden, te leren van ervaren topondernemers en groei-experts, en specifieke vragen te stellen over het versneld laten groeien van hun onderneming.

Kees de Jong (nlgroeit) ging in gesprek met Michiel Muller, oprichter van de online supermarkt Picnic, specialist in ondernemerschap en het openbreken van markten, en sinds kort ook groeiambassadeur bij nlgroeit. Vivienne van Eijkelenborg, zakenvrouw van het jaar 2016 en CEO van Difrax (innovatieve en trendy babyproducten), vertelde haar verhaal over hoe zij persoonlijke en zakelijke groei combineert.

Joop Drechsel, CEO Walvis Group, deelde zijn ervaringen met ondernemen en vertelde over het investeringsfonds van de familie J.A. Fentener van Vlissingen dat investeert in internettechnologie scale-ups met internationale ambities. Daarna kregen de deelnemers in rondetafelgesprekken de kans om ervaren ondernemers en experts antwoorden te krijgen op vragen en ervaringen met elkaar te delen.

Vanuit NL2025 werd op basis van het ‘pay-it-forward’-principe – ik doe iets voor jou en dan doe jij weer iets voor een ander – een oproep gedaan om ondernemers te koppelen aan Utrechtse scholen voor stageplekken voor jongeren: zeven bedrijven hebben zich inmiddels hiervoor aangemeld.

Het evenement – dat van de deelnemers als waarderingscijfer een 8,6 kreeg – is een succesvolle start: het wordt opgevolgd om het ecosysteem in de regio Utrecht te versterken, en groeiondernemers met elkaar te verbinden.

Meer Nieuws