Laatste feedbackronde Curriculum.nu van start

Vrijdag 17 mei, 2019
Tot en met zondag 11 augustus - doe mee, deel je kennis en ervaringen!

NL2025 steunt initiatieven die een bijdrage leveren om excellent onderwijs in Nederland te realiseren, waaronder Curriculum.nu dat zich richt op de ontwikkeling van het nieuwe curriculum voor het primair en voortgezet onderwijs: wat moeten leerlingen kennen en kunnen?

Tot en met zondag 11 augustus kunnen belanghebbenden en belangstellenden feedback geven op de conceptvoorstellen van de ontwikkelteams. Doe mee, deel je kennis en ervaringen!

Sinds maart 2018 hebben negen ontwikkelteams, ieder voor hun eigen leergebied, een stevige basis van kennis en vaardigheden uitgewerkt. Deze conceptvoorstellen kunt u hier vinden. Om feedback te geven gaat u naar deze pagina. Ook hebben de teams binnen hun leergebied vier verbindende thema’s verwerkt die voor leerlingen met het oog op hun toekomst van belang zijn: duurzaamheid, globalisering, technologie en gezondheid.

Tijdens een NL2025-bijeenkomst op 20 juni 2018 werden samen met leden van de ontwikkelteams van Curriculum.nu al inzichten gedeeld en aanbevelingen gedaan over hoe het curriculum voor het Nederlandse onderwijs er uit zou moeten zien, met name binnen de leergebieden Mens & Natuur, Burgerschap, Mens en Maatschappij, Bewegen en Sport en Digitale geletterdheid. Deze suggesties zijn meegenomen in de huidige conceptvoorstellen voor deze leergebieden.

Meer informatie over de feedbackronde kunt u hier vinden.

Meer Nieuws