Young Impact

Y

oung Impact gelooft dat jongeren de wereld positief kunnen veranderen. Allemaal.

Dat zij de energie en het talent hebben om impact te maken. Impact op anderen, op de wereld, op henzelf.

Wij verbinden ze. Laten ze elkaar inspireren.

Het ene verhaal is de inspiratie voor een volgend verhaal.

Samen zetten we iets in beweging, samen maken we positieve impact.

Stap voor stap. Verhaal voor verhaal.

Grote impact start met een kleine beweging. Het enige wat ze nodig hebben is een vonk, dat kleine beetje energie dat ambitie en talent in beweging zet.

Wij zijn die vonk, we start something. Wij zijn Young Impact.

Wie organiseert het?
Wendy Kakebeeke is initiatiefnemer van Young Impact en werkt samen met het team van Young Impact aan dezelfde missie: voor 2025 1 miljoen jongeren in actie laten komen en laten ervaren dat zij écht het verschil kunnen maken.

Wat is het?
Young Impact is een jongerenbeweging die de wereld nú aan het veranderen is. Young Impact verbindt jongeren op basis van het pay-it-forward-principe – door met jongeren mee te denken laat Young Impact zien hoe zij de wereld kunnen veranderen en zelf impact kunnen realiseren. Met een uniek en inspirerend (scholen)programma voor burgerschapsonderwijs helpt Young Impact het beste uit jongeren naar boven te halen – niet door te roepen dat dingen anders moeten, maar door te laten zien dat het kan! Met een inspirerend programma reist Young Impact langs scholen in Nederland om leerlingen te helpen ontdekken wat zij willen veranderen in de wereld en welke talenten en hulpmiddelen ze kunnen inzetten om dat te doen.

Dit scholenprogramma voor burgerschapsonderwijs leidt tot een bewezen structurele gedragsverandering bij jongeren. Young Impact wil alle jongeren in Nederland de kans geven om het beste uit zichzelf te halen. Vandaar dat ook – samen met verschillende jeugdhulporganisaties en met ervaringsdeskundige jongeren – een speciaal programma is gestart dat uitgevoerd wordt in o.a. leefgroepen, daklozenopvang, crisisopvang, gesloten opvang, dagbesteding en speciaal onderwijs: al 10 groepen jongeren die tijdelijk niet thuis kunnen wonen, hebben hieraan meegedaan.

Daarnaast biedt Young Impact op andere manieren jongeren aan hun programma te volgen. Zo zijn er Young Impact School Take Overs waarbij in 1 dag een hele school het Young Impact programma volgt en in actie komt, de Nationale Actiedag waarbij ze alle jongeren in Nederland oproepen om in actie te komen en is er komend jaar ook een zomerkamp waar jongeren zich voor in kunnen schrijven.

Wat hebben we gerealiseerd?
Inmiddels hebben meer dan 60.000 jongeren het Young Impact-programma doorlopen en hebben we driemaal op rij de Young Impact Celebration georganiseerd. Alle jongeren die via Young Impact in actie zijn gekomen, verdienden een gratis ticket voor dit grootse evenement.

NL2025, en vooral het lokale netwerk van NL2025 in Rotterdam, heeft geholpen bij de organisatie van dit unieke evenement. Ook heeft NL2025 geholpen met inzet van het netwerk om verbindingen te maken met jeugdhulporganisaties.

Hoe kunnen we dit laten groeien?
Het doel van Young Impact is om in 2025 minimaal 1 miljoen jongeren in Nederland geïnspireerd te hebben om zich in te zetten voor een ander op basis van ‘pay it forward’. NL2025 Rotterdam gaat aan de slag om de eerste Young Impact stad te worden van Nederland.

Het zou fantastisch zijn om dit initiatief op te schalen naar andere steden, zodat de pay-it-forward-gedachte door kinderen duurzaam wordt uitgedragen.Hiervoor zoeken we meer steden en scholen die willen deelnemen aan de challenges, en meer aanjagers die zich willen inzetten om de impact van Young Impact nog verder te vergroten.

Young Impact - Doe je mee?

Meer Initiatieven