Young Impact

Hoe vaak krijg je niet de vraag: wat wil je later worden? Maar hoezo moet je iets worden, je bent toch al wat? En waarom ‘later’ terwijl er nu al zoveel te doen is??

Young Impact gelooft niet in wachten tot je volwassen bent om wat voor de wereld te betekenen. Wij denken dat wij als jongeren, met onze frisse blik en nieuwe ideeën, juist nu al moeten meedoen. De wereld wacht niet, dus waarom zouden wij?

Wie organiseert het?
Patrick Anthonissen is initiatiefnemervan Young Impact.

Wat is het?
Young Impact is een jongerenbeweging die de wereld nú aan het veranderen is. Young Impact verbindt jongeren op basis van het pay-it-forward-principe – door met jongeren mee te denken laat Young Impact zien hoe zij de wereld kunnen veranderen en zelf impact kunnen realiseren. Met een uniek en inspirerend scholenprogramma voor burgerschapsonderwijs helpt Young Impact het beste uit jongeren naar boven te halen – niet door te roepen dat dingen anders moeten, maar door te laten zien dat het kan! Met een inspirerend programma reist Young Impact langs scholen in Nederland om leerlingen te helpen ontdekken wat zij willen veranderen in de wereld en welke talenten en hulpmiddelen ze kunnen inzetten om dat te doen.

Dit scholenprogramma voor burgerschapsonderwijs leidt tot een bewezen structurele gedragsverandering bij jongeren. Young Impact wil alle jongeren in Nederland de kans geven om het beste uit zichzelf te halen. Vandaar dat ook – samen met verschillende jeugdhulporganisaties en met ervaringsdeskundige jongeren – een speciaal programma is gestart dat uitgevoerd wordt in o.a. leefgroepen, daklozenopvang, crisisopvang, gesloten opvang, dagbesteding en speciaal onderwijs: al 10 groepen jongeren die tijdelijk niet thuis kunnen wonen, hebben hieraan meegedaan.

Wat hebben we gerealiseerd?
De Young Impact Celebration is hét evenement waar duizenden jongeren samen vieren dat zij impact hebben gemaakt. Alle jongeren die via Young Impact in actie zijn gekomen, verdienen een gratis ticket voor dit grootse evenement. Op 12 juni 2019 vond de derde editie plaats in Rotterdam Ahoy. Een avond vol inspirerende sprekers – zoals Rico Verhoeven en Maarten van der Weijden – en optredens van o.a. ambassadeur Teske, Broederliefde, Famke Louise en Boef, gepresenteerd door Gwen van Poorten en Nesim Najih. Samen met 10.000 jongeren werd hun impact gevierd.

NL2025, en vooral het lokale netwerk van NL2025 in Rotterdam, heeft geholpen bij de organisatie van dit unieke evenement. Ook heeft NL2025 geholpen met inzet van het netwerk om verbindingen te maken met jeugdhulporganisaties.

Hoe kunnen we dit laten groeien?
Het doel van Young Impact is om in 2025 minimaal 1 miljoen jongeren in Nederland geïnspireerd te hebben om zich in te zetten voor een ander op basis van ‘pay it forward’. NL2025 Rotterdam gaat aan de slag om de eerste Young Impact stad te worden van Nederland.

Het zou fantastisch zijn om dit initiatief op te schalen naar andere steden, zodat de pay-it-forward-gedachte door kinderen duurzaam wordt uitgedragen.Hiervoor zoeken we meer steden en scholen die willen deelnemen aan de challenges, en meer aanjagers die zich willen inzetten om de impact van Young Impact nog verder te vergroten.

Young Impact - Doe je mee?

Meer Initiatieven