The Daily Mile

Op scholen in Groot-Brittanië is het al een succes: 15 minuten per dag even (hard)lopen met alle kinderen van de klas. Jongeren op Gezond Gewicht (JOGG) haalt the Daily Mile nu ook naar Nederland. Als kinderen elke dag 1,5 kilometer rennen, voelen ze zich fitter, kunnen ze zich beter concentreren én het is ook goed voor de sociale contacten.

Een docente op een basisschool in Schotland bedacht The Daily Mile. Zij wilde iets doen aan het veel voorkomende overgewicht van de kinderen en liet ze daarom elke dag een mile (zo’n 1,5 kilometer) rennen. Steeds meer scholen in Schotland en Engeland namen dit over. En nu is Nederland aan de beurt.

Het doel van The Daily Mile is heel simpel: fittere kinderen door 15 minuten per dag (hard)lopen op school! Erben Wennemars is onze grootste ambassadeur. Het is een heel eenvoudig, maar effectief concept dat toegepast kan worden op elke basisschool of peuterspeelzaal. De impact kan enorm zijn – niet alleen de conditie van de kinderen verbetert, maar ook hun concentratieniveau, stemming, gedrag en algehele welzijn gaan vooruit.

We willen dat elk kind de mogelijkheid heeft om op de basisschool of peuterspeelzaal iedere dag 15 minuten te (hard)lopen. Daarom werken we nu aan een Nederlands Daily Mile-netwerk met scholen, gemeentes, sportorganisaties en andere samenwerkingspartners.

Elke dag een kwartiertje rennen, dat is het doel van de Daily mile.

Meer Initiatieven