The Daily Mile

D

oor corona zijn we met z’n allen nog minder in beweging dan anders. Met The Daily Mile komen we achter ons bureau of onze keukentafel vandaan en houden we onszelf scherp.

Op scholen is het al een succes: 15 minuten per dag even (hard)lopen met alle kinderen van de klas. Als kinderen elke dag 1,5 kilometer rennen, voelen ze zich fitter, kunnen ze zich beter concentreren én het is ook goed voor de sociale contacten.

The Daily Mile heeft tijdens de coronaperiode ook weerklank gevonden in de volwassen wereld. Grote bedrijven als Philips, DSM, Zorg van de Zaak en Randstad Groep Nederland hebben het idee omarmd en gaan nu nog actiever hun werknemers oproepen fit te worden en te blijven. “Zeker nu we met z’n allen thuiszitten, is beweging extra belangrijk”, aldus ambassadeur Erben Wennemars over het initiatief van NL2025 en JOGG.

Meedoen aan The Daily Mile? Klik hier!

Achtergrond
Het doel van The Daily Mile is heel simpel: blije en fittere kinderen door 15 minuten per dag (hard)lopen op school!

The Daily Mile is een korte pauze om de benen te strekken en het brein wakker te schudden. Leerlingen en leerkrachten gaan minimaal 3x per week naar buiten om in een kwartier een aantal rondjes te (hard)lopen. Dat is een afstand van ongeveer een mijl (1,6 km).

Erben Wennemars en JOGG hebben dit initiatief vanuit Schotland naar Nederland gehaald en startten samen met Erik Scherder en NL2025 ook The Daily Mile voor thuiswerkers. Meer lezen? Klik dan hier.

Of doe mee en meld jezelf en collega's hier aan!

Elke dag een kwartiertje rennen, dat is het doel van de Daily mile.

Meer Initiatieven